Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Skupovi u Banjaluci uspješno obezbijeđeni

| Banja Luka | Subota, 06. oktobar 2018.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeli su mjere i radnje da jučerašnja okupljanja građana u Banjaluci prođu bez većih incidenata.

Zabilježen je samo jedan incident za vrijeme održavanja neprijavljenog skupa na Trgu Krajine. Naime, dio lica sa skupa je blokirao odvijanje saobraćaja u pojedinim ulicama. Daljim radom, policijski službenici će identifikovati lica i prema njima preduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom. Na ovom skupu se prema procjenama MUP-a, koje su urađene na osnovu fotografije bespilotne letjelice, okupilo od 7 do 8 hiljada građana.

Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima koji su se ponašali mirno i dostojanstveno, te poštujući pravila ponašanja. Takođe, zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali za vrijeme kontrola i drugih mjera i radnji koje su policijski službenici preduzeli u cilju održavanja stanja bezbjednosti.

Na obezbjeđenju skupova angažovano je oko 1.200 policijskih službenia, koji su svoje poslove odradili krajnje profesionalno.

Policijski službenici Ministarstva će biti angažovani u obezbjeđivanju izbornog procesa u cijeloj Republici Srpskoj.Apelujemo na građane da na miran i demokratski način ostvare svoje biračko pravo.