Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sa mališanima obilježavaju „Dječiju nedjelju“

| Doboj | Utorak, 09. oktobar 2018.

 

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, danas 09.10.2018. godine, povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“, a u okviru realizacije projekta Rad policije u zajednici, organizovali su Dan otvorenih vrata za 51 mališana iz Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa.

Policijski službenici su na putu od JPU „Trol“ do Policijske stanice Derventa,  kroz druženje  mališanima objasnili pravila ponašanja pješaka u saobraćaju, koja se odnose na bezbjedan prelazak preko kolovoza, te takođe su im ukazali kako pravilno da učestvuju u saobraćaju i kao  putnici u vozilu.

Tokom druženja  u službenim prostorijama, isti su upoznati sa načinima i metodama policijskog djelovanja kao i sa materijalno-tehničkim sredstvima koja se koriste svakodnevno prilikom obavljanja redovnih policijskih zadataka.

Djeca su pokazala veliku zainteresovanost u komunikaciji sa policijskim službenicima, prilikom čega im je ukazano da im policijski službenici uvijek stoje na raspolaganju te da se istima mogu obratiti kad god im je to potrebno.

            Druženje sa najmađom populacijom organizovano je radi upoznavanja sa načinima djelovanja službe bezbjednosti i uspostavljanja budućih prijateljskih odnosa i saradnje.