Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

U sklopu akciji „Zaštitimo djecu u saobraćaju” održana predavanja za 13.386 učenika

| Banja Luka | Ponedeljak, 15. oktobar 2018.


 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,u sklopu republičkeakcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju” koja je realizovana u prethodnom periodu, sankcionisali su 684 vozača zbog nepropisnog parkiranja motornog vozila i 124 pješaka zbog nepropisnog prelaženja preko kolovoza.

 Tokom realizacije akcije u 305 osnovnih škola, od strane policijskih službenika, najmlađoj kategoriji učenika organizovano je predavanje na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju. Navedenim predavanjima prisustvovalo je 13.386 učenika.

 Za vrijeme provođenja republičke akcije nisu evidentirane saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim i teško povrijeđenim licem u pogledu učešća djece-pješaka i djece-biciklista u saobraćaju.

 Ministarsto unutrašnjih poslova Republike Srpske će i u narednom periodu provoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, a u cilju zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, te apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.