Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, 35% vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu

| Gradiška | Ponedeljak, 22. oktobar 2018.

 Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u vremenskom periodu od 15.10. do 21.10.2018. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila.

Tokom navedene akcije ukupno su kontrolisana 662 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom su 237 učesnika sankcionisani zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja. Od toga, kod 196 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 km/h, kod 38 vozača prekoračenje brzine u rasponu od 20 do 30 km/h i kod tri vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 30 do 50 km/h.

Osnovni cilj ove akcije jeste poboljšanje stanja bezbjednosti u oblasti bezbjednosti saoraćaja.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustini saobraćaja, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i drugim saobraćajnim uslovima da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da koriste bezbjednosni pojas, poštuju propisanu brzinu, da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.