Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Za dva dana evidentirano 67 prekršaja

| Zvornik | Utorak, 23. oktobar 2018.

 
       Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 19. do 21. oktobra 2018. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola iopojnih droga u organizmu.
       Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 210 učesnika u saobraćaju, od kojih je 67 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 184 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 37 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
       Kod tri (3) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka.  Pored toga, evidentirano je i 30 ostalih prekršaja.
       U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik,slične akcije biće provedene i u narednom periodu. 
       Policijska uprava Zvornik apeluje navozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe, ali i druge učesnikeu saobraćaju.