Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dan otvorenih vrata u Upravi za policijsku obuku

| Banja Luka | Ponedeljak, 12. novembar 2018.

Povoodm obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Svetog Arhangela Mihaila, Uprava za policijsku obuku organizovala je danas Dan otvorenih vrata u okviru kojeg su se djeca iz predškolskih ustanova, učenici osnovnih i srednjih škola u Banjaluci, upoznali sa radom policijskih službenika.
      Ovom prilikom, djeci je prezentovana oprema koju koriste policijski službenici, predstavljen im je sadržaj pojedinih obuka, nastavnih sredstva i učila, kao i Školska policijska stanica i forenzička laboratora. Takođe, djeca su posjetila  stalnu Muzejsku postavku MUP-a Republike Srpske, dok su vodiči službenih pasa izveli vježbu sa psima.
       Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman rekao je da je cilj ove manifestacije unapređenje i razvijanje odnosa sa lokalnom zajednicom. On istakao da su najmlađi sugrađani prošli poligon bezbjedne vožnje, a za učenike starijih razreda pripremljeno je predavanje o opasnostima na društvenim mrežama, dok su studenti banjalučkog Pravnog fakulteta upoznati o temi „Terorizam kao izazov u 21. vijeku“.