Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Gradiška poziva vlasnike oružja da izvrše zamjenu oružnih listova

| Gradiška | Utorak, 27. novembar 2018.

Policijska uprava Gradiška još jednom podsjeća vlasnike oružja za ličnu bezbjednost (pištolji i revolveri) da su u obavezi da do 31. decembra 2018. godine podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista kojem je istekao rok važnosti.

Vlasnici oružja, uz zahtjev za zamjenu oružnog lista (zbog isteka roka važnosti)dužni su priložiti sljedeće: fotokopiju lične karte, uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, uvjerenje o nevođenju prekršajnog postupka, 30,00 KM republičke administrativne takse, dokaz o uplaćenoj naknadi za obrazac oružnog lista u iznosu od 20,00 KM i oružni list čiji je rok važnosti istekao.

Svi vlasnici oružja za ličnu bezbjednost koji u zakonski predviđenom roku  izvrše zamjenu isteklih oružnih listova neće biti prekršajno sankcionisani,  a vlasnicima koji ne ispune svoju obavezu i ne izvrše zamjenu nevažećeg oružnog lista do navedenog datuma, u skladu sa Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske izrićiće im se novčana kazna u iznosu od 300,00 do 500,00 KM i zaštitna mjera oduzimanje oružja, municije, bitnih dijelova oružja i isprave o oružju.