Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti na području PU Bijeljina

| Bijeljina | Petak, 07. decembar 2018.

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su danas na Trgu Kralja Petra I u Bijeljini, vršili podjelu letaka pod nazivom „Igra u kojoj uvijek gubiš“.

Na promotivnom materijalu, prikazane su štetnost zloupotrebe opojnih droga, koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje opojnih droga.

Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga na području PU Bijeljina  za 11 mjeseci tekuće godine, policijski službenici su evidentirali 101 slučaj zloupotrebe opojnih droga, od čega je evidentirano 50 krivičnh  djela i 51 prekršaj iz ove oblasti. Podnesena su 32 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 38 lica, a 33 lica su lišena slobode.

Za proteklih 11 mjeseci ove godine, policijski službenici PU Bijeljina su oduzeli 66.980 komada medicinske droge, 4.826 grama opojne droge marihuana, 234 stabljike, 309 sjemenki, 96 grama kokaina i oko 10 grama heroina.

Policijski službenici svih organizacionih jedinica na području Uprave će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim aktivnostima povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.