Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Na području Policijske uprave Bijeljina 355 vozača sankcionisano zbog neposjedovanja zimske opreme

| Bijeljina | Četvrtak, 13. decembar 2018.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina sprovodeći petodnevnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, u vremenskom periodu od 03.12. do 08.12.2018.godine, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme i tehničku ispravnost motornih vozila sa posebnim osvrtom na zatamljenost staklenih površina na motornim vozilima, sankcionisali su 662 vozača na području uprave.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 1164 motornih vozila od čega 1024 putničkih vozila, 133 teretnih vozila i 7 autobusa. U akciji je evidentirano i sankcionisano 335 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme izdavanjem prekršajnog naloga.

Na liniju tehničkog pregleda je upućeno 48 motornih vozila od čega je zbog veće tehničke neispravnosti isključeno iz saobraćaja 32 vozila dok je kod 16 motornih vozila konstantovana manja tehnička neispravnost. Kod kontrolisanih 179 vozila utvrđena je takođe mala tehnička neispravnost.

Zbog nepropisnog posjedovanja folija na staklenim površinama sankcionisano je 116 vozača, a 151 vozač je sankcionisan po osnovu ostalih prekršaja koji nisu bili akcenat akcije. U toku akcije izdato je ukupno 813 prekršajnih naloga.   

Policijska uprava Bijeljina i u narednom periodu sprovodiće aktivnosti sa ciljem poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja.