Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač posjetio OŠ „Branko Radičević“

| Banja Luka | Utorak, 05. februar 2019.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetio je danas Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Banjaluci, gdje su predstavnici Uprave za policijsku obuku održali predavanje za učenike osmih razreda na temu „Bezbjednosni rizici na internetu“.
         Ministar Lukač
je rekao da su djeca već dobro upoznata sa problemima sa kojima se susreću na internetu, te da je u tome pomogla policija, jer je u prvom polugodištu  održano 370 predavanja u 193 škole širom Republike Srpske, za više od 13.000 učenika, te 750 nastavnika i više stotina roditelja.
         Ministar Lukač
je istakao da je neophodno na vrijeme naučiti djecu da prepoznaju opasnosti na koje mogu naići na internetu, te im objasniti loše posljedice korištenja droge, ali i vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije. On je dodao da MUP Republike Srpske već godinama sprovodi aktivnosti radi sprečavanja maloljetničke delinkvencije, što daje veoma dobre rezultate jer je sada za 25 odsto smanjena maloljetnička delinkvencija u odnosu na prošlu godinu.
      Ministar Lukač je pozvao sve ustanove da se obrate MUP-u Republike Srpske radi provjere određenog lica, bilo da ugledaju sumnjivu osobu u blizini škole ili nekog zapošljavaju za rad sa djecom.
       MUP Republike Srpske kontinuirano sprovodi Plan i program preventivnih aktivnosti na sprečavanju maloljetničke delinkvencije u drugom školskom polugodištu, u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.