Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Na području Policijske uprave Gradiška sankcionisano 91,4% kontrolisanih učesnika u saobraćaju

| Gradiška | Utorak, 19. februar 2019.

        Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u vremenu od 15.02. do 16.02.2019. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila.
         Tokom navedene akcije, ukupno su kontrolisana 82 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 75 učesnika sankcionisana zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja. Od toga, kod 65 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 km/h, kod 7 vozača prekoračenje brzine u rasponu od 20 do 30 km/h i kod 3 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 30 do 50 km/h.
        Osnovni cilj ove akcije jeste poboljšanje stanja bezbjednosti u oblasti bezbjednosti saobraćaja.
        Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustini saobraćaja, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i drugim saobraćajnim uslovima da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da koriste bezbjednosni pojas, poštuju propisanu brzinu,da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom i tako zaštite sebe, ali i druge učesnikeu saobraćaju.