Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

U operativnoj akciji „Vitorog“ slobode lišeno šest lica

| Banja Luka | Utorak, 19. februar 2019.

      Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala operativnu akciju kodnog naziva „Vitorog“ čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne druge na području Republike Srpske.
      U ovim aktivnostima uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području Srpske, a slobode je lišeno šest lica (pet lica u Gradiški i jedno lice u Trebinju).
      U akciji „Vitorog“ do sada je zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije  koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.
       Nakon završene kriminalističke obrade lica lišena slobode biće predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS.
Akcija „Vitorog“ biće nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da se dio lica nalazi u bjekstvu.