Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu

| Brod | Četvrtak, 21. februar 2019.

      Policijski službenici Policijske stanice Brod, 20.02.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog  suda Derventa, izvršili su pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice Ž.B. (1965) iz Broda, prilikom čega su pronašli i oduzeli  dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan puškomitraljez, tri lovačke šuške, dva biber spreja, 2.068 komada različite municije, sedamanest komada detonatrskih kapsli i 3,25 m sporogorećeg štapina.
       Prethodnog dana u večernjim časovima, prijavljeno je da je lice Ž.B, u alkoholisanom stanju svojoj supruzi  upućivalo prijetnje po život. Policijski službenici su odmah postupili po navedenom te potvrdili navode prijave, nakon čega su navedeno lice lišili slobode. Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama, kod lica Ž.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,63 g/kg. U vezi navedenog su obaviješteni i radnici Centra za socijalni rad u Brodu.
       Protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“ i krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija“.