Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Tokom akcije zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 377 vozača

| Prijedor | Četvrtak, 21. februar 2019.

     Policijska uprava Prijedor u vremenskom periodu od 13.02. do 17.02.2019. godine, realizovala je  akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i korištenja bezbjednosnog pojasa.
        Tokom akcije ukupno je kontrolisano 916 učesnika u saobraćaju a sankcije su izrečene za 649 učesnika ili 70,8 % kontrolisanih.
      Od ukupnog broja sankcionisanih učesnika u saobraćaju, zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzinekretanja sankcionisano je 377 vozača ili 58%. Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 284 prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine kretanja od 11 do 20 km/h, te 69 prekršaja na prekoračenje brzine kretanja od 21 do 30 km/h. Prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h počinjena su 24 prekršajaa za koje je predviđena novčana kazna u iznosu od 400,00 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca i dva kaznena boda.  Za ukupno 93 evidentirana prekršaja, pored novčane kazne, propisano je izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilomu ukupnom trajanju od 117 mjeseci.
Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisan
a su 84 učesnika u saobraćaju od kojih 68 vozača, sedam suvozača  i devet putnika u vozilu. Zbog neposjedovanja i nekorištenja posebno prilagođene sjedalice za djecu, odnosno posebnog podmetača sankcionisano je 18 učesnika u saobraćaju.
        Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, te da
odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.