Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Nakon prijetnji izvršenim pretresom pronađeno oružje

| Trebinje | Petak, 22. februar 2019.

      Policijski službenici policijske Stanice Trebinje su juče, 21.02.2019. godine lišili slobode lice inicijala S.K. (1989) iz Trebinja, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Proganjanje“.
     Policiskoj stanici Trebinje, 21.02.2019. godine, prijavljeno je da lice inicijala S.K. već duži vremenski period proganja i upućuje riječi prijetnje prema druga dva lica.
      Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su isti dan lišili slobode lice inicijala S.K., te na dvije lokacije izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje isti koristi, u Trebinju i Berkovićima. Tom prilikom su u staroj porodičnoj kući u Berkovićima pronašli i oduzeli šest pušaka i manju količinu municije.
      Lice S.K. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Proganjanje“, predato Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju na dalje postupanje, dok policijski službenici Policijske stanice Berkovići nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.