Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Realizovana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik

| Zvornik | Utorak, 26. februar 2019.

     Na području Policijske upraveZvornik,u periodu od21. do 24.februara2019. godine, policijski službenici preduzeli su pojačane aktivnosti sa ciljem kontrole učesnika u saobraćaju,sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkoholaiopojnih drogau organizmu.
      U ovoj akciji, na području Policijske upraveZvornik kontrolisano je 789učesnika u saobraćaju,prilikom čega su evidentirana452 počinjena prekršaja.Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 334vozača. Izvršeno je 320 alkotestiranja, prilikom čega je 45 lica sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Kod šest (6) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je jedan učesnik odbio da se podvrgne alkotestiranju, zbog čega su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Takođe, zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, jedan učesnik je sankcionisan. Pored toga, evidentirana su i 72 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
       Policijska uprava Zvornik apeluje navozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe ali i druge učesnikeu saobraćaju.