Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Na području PU Zvornik kontrola mjerenja brzine kretanja vozila uz pomoć savremenog radarskog sistema

| Zvornik | Srijeda, 06. mart 2019.

      Obavještavamo građane da će se od 07. do 31. marta 2019. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.
      Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.
      Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.
        U toku 2018. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je 188 saobraćajnih nezgoda u kojima je uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 32% od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.
        Policijska upravaZvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.