Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač u posjeti Zvorniku

| Banja Luka | Petak, 29. mart 2019.

    Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetio je danas Grad Zvornik, gdje se sastao sa rukovodstvom Policijske uprave Zvornik, te obišao rekonstruisani objekat Policijske uprave.
     Ministar Lukač je izrazio zadovoljstvo završenim radovima na rekonstrukciji zgrade u kojoj je smještena ova policijska uprava, čime su stvoreni adekvatni uslovi za rad policije. On je rekao da je Ministarstvo u ovu rekonstrukciju uložilo oko 300.000 KM.
      Ministar
je, takođe, naglasio da su pripadnici ove Uprave opravdali povjerenje, odnosno održali i održavaju povoljno stanje javnog reda i mira, s obzirom da na ovom području gravitira veći broj opština i skoro 150.000 stanovnika, te da se radi o višenacionalnoj sredini u kojoj u skorije vrijeme nisu zabilježeni incidenti u vezi sa nacionalnom ili vjerskom netrpeljivošću.
Ministar Lukač je naglasio i da je stepen kriminaliteta na području PU Zvornik u padu, te da je stepen rasvjetljenosti krivičnih djela veći nego u prethodnom periodu, što, takođe, pokazuje dobre rezultate rada policijskih službenika.
      Po završetku posjete PU Zvornik, ministar Lukač se sastao i sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.