Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Četiri lica lišena slobode zbog sumnje da su stavljali u promet krivotvorene novčanice

| Gradiška | Ponedeljak, 15. april 2019.

    Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u koordinisanim aktivnostima sa policijskim službenicima Policijske uprave Doboj, 13.04.2019. godine, identifikovali su i lišili slobode četiri lica i to J.S. (1993), I.Dž. (1991), D.S. (1994) i D.B. (1985), državljani Republike Hrvatske, zbog sumnje da su na području opština Srbac i Derventa počinili krivično djelo ,,Krivotvorenje novca“.
     Naime, Policijskoj stanici Srbac, 13.04.2019. godine, oko 12,00 časova, oštećeni je prijavio da su u prijepodnevnim časovima, na četiri lokacije u trgovinskim objektima na području opštine Srbac, četiri nepoznata muška lica, prilikom kupovine robe, plaćajući račun, stavili u promet krivotvorene novčanice u apoenima od po 50 evra.
    Postupajući po navedenoj prijavi i preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, utvrđeno je da su se lica kretala putničkim vozilom marke ,,Opel”, te je isto zaustavljeno i kontrolisano na području opštine Derventa, a u vozilu su se nalazila lica  J.S, I.Dž, D.S. i D.B.
    Zbog sumnje da su počinila krivično djelo ,,Krivotvorenje novca“, lica su  lišena slobode, a od istih je oduzeta određena količina novca u raznim apoenima i valutama (evri, kune, konvertibilne marke), kao i različiti artikli kupljene robe.
     Takođe, lica se sumnjiče da su istog dana u jutarnjim časovima, na jednoj lokaciji na sajmištu u Derventi, plaćajući račun prilikom kupovine robe, stavili u promet krivotvorene novčanice od po 50 eura.
    O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a 14.04.2019. godine, nakon završene kriminalističe obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, lica su  predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.