Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj „Skanka“ u Gradišci

| Gradiška | Utorak, 16. april 2019.

       Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga, 15.04.2019. godine,  identifikovali su i lišili su slobode D.B.(1975) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Krađa električne energije i prirodnog gasa“.
       Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, postupili su po operativnoj informaciji da se u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, u pomoćnom objektu nalazi improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge „Skank“.
       Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, u mjestu Donji Karajzovci, grad Gradiška, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i pronađeno je i oduzeto preko 500 saksija u kojima se nalaze ostaci biljke koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i dalju prodaju opojne droge (ventilatori, hemijska prihrana, cijevi za navodnjavanje).
      Takođe, lice se sumnjiči da je izvršilo i zamjenu kompletnog glavnog voda za eletričnu energiju i prespajanje sa kuće stanovanja na pomoćni objekat, čime je neovlašćeno koristi
lo električnu energiju.
       O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.
       Navedene aktivnosti sprovedene su u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Banja Luka.