Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Od 01.05.2019. godine na području Policijske uprave Banja Luka uređaj za mjerenje brzine kretanja „Dual“

| Banja Luka | Utorak, 30. april 2019.

    Obavještavamo građane da će policijski službenici u vremenu od 01. do 30. maja 2019. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka (Banja Luka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac) vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema „Dual''. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.
     Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.
Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.
     Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Dual'' radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.
     Policijska uprava Banja Luka
apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te
da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.