Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Idetinfikovana lica koja su tokom mjeseca maja izvršila sedam provala u stanove

| Doboj | Utorak, 28. maj 2019.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe  izvršenih tokom mjeseca maja 2019. godine provaljivanjem u stanove na području grada Doboja i Modriče, došli su do saznanja te utvrdili da se u vezu sa navedenim krivičnim djelima mogi dovesti lica S.M. (1960) sa područja Republike Srbije i R.K. (1972) iz Livna, FBiH.
        Za lice S.M. postoji osnov sumnje da je izvršilo četiri krivična djela “
Teška krađa“ i tri krivična djela „Teška krađa“ u pokušaju, dok za lice R.K. postoji osnov sumnje da je izvršilo jedno krivično djelo „Teška krađa“.  Jedno krivično djelo teške krađe je izvršeno u Modriči dok je ostalih šest provala  u stanove izvršeno na području grada Doboja.
     Navedena lica su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi djelovanjem fizičke snage i podesnog predmeta izvršila nasilni ulazak na ulazna vrata stanova, nakon čega su  ulazila u iste, odakle su nakon izvršene premetačine otuđivala ručne satove, nakit i novac.
Dio otuđenih predmeta je pronađen i  biće vraćen vlasnicima.
        Nad navedenim licima je izvršena kriminalistička obrada i protiv istih će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.