Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za dva dana iz saobraćaja isključeno 66 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola

| Doboj | Utorak, 28. maj 2019.

      U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Doboj je 24/25. i 25/26.05.2019. godine,  sprovela  regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
      Tokom navedene akcije, ukupno su kontrolisana  393 učesnika u saobraćaju prilikom čega su  alkotestirana  323 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno i sankcionisano 66 vozača, od kojih je 11 lišeno slobode (zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg i jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju).
      Za ostale učinjene prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH izdata su 92 prekršajna naloga.
      Policijska uprava Doboj  će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave.
      Apelujemo na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama, te da nikada ne započinju vožnju pod dejstvom alkohola.