Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Realizovane pojačane aktivnosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad

| Mrkonjić Grad | Utorak, 28. maj 2019.

     Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad, u vremenu od 23. do 26.05.2019. godine realizovana je regionalna akcija iz oblasti javnog reda i mira i kriminaliteta, a u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja.
     Realizovano je više operativno taktičkih mjera i radnji i ustostavljeno je 14 kontrolnih tačaka. Prilikom izvođenja pojačanih mjera i aktivnosti pronađeni su i uz potvrdu privremeno oduzeti predmeti, i to dvije lovačke puške i jedan prigušivač za pušku.
     Takođe, na području Policijske uprave Mrkonjić Grad, u vremenu od 24. do 26.05.2019. godine realizovana je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu. U ovoj akciji ukupno je kontrolisan 241 učesnik u saobraćaju. Izvršena su 236 alkotestiranja, prilikom čega su 33 vozača sankcionisana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Kod 3 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, zbog čega su lišena slobode i zadržana do otrežnjenja ili oporavka.
Broj sankcionisanih učesnika u saobraćaju za druge prekršaje koji nisu bili akcenat akcije je 22.
     Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, te da u saobraćaju upravljaju sa tehnički ispravnim vozilima, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na viši nivo.