Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Krivičnim djelima oštećeno akcionarsko društvo za više od pola miliona KM

| Banja Luka | Petak, 28. jun 2019.

       Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavili su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, Izvještaj protiv lica inicijala Ž.P., O.K. i N.M., zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanjem isprava, oštetili akcikonarsko društvo za oko 585.000 KM.
     
Naime, lice Ž.P. se sumnjiči da je u svojstvu  direktora akcionarskog društva iz Banjaluke, u vremenskom periodu od januara 2016. do septembra 2018. godine, na osnovu Ugovora o reklami zaključenih između akcionarskog društva i nepostojećih pravnih subjekata, kao i ispostavljenih faktura na ime nepostojećih pravnih subjekata, potpisalo naloge za prenos novčanih sredstava na račune fizičkih lica.
      Drugoprijavljeno lice O.K. se sumnjiči da je sačinilo navedene fakture, te lično podizao prenesena novčana sredstva sa računa i na taj način za sebe protivpravno pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 585.000,00 KM
       Lice N.M. se sumnjiči da je kao regionalni menadžer i odgovorno lice akcionarskog društva iz Banjaluke za regiju Bijeljine, pribavljao i dostavljao akcionarskom društvu Rješenja o registraciji pravnih subjekata neistinite sadržine, jer isti nisu bili upisani u sudski registar nadležnih sudova.