Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za dva dana 176 učesnika sankcionisano zbog vožnje pod uticajem alkohola

| Banja Luka | Ponedeljak, 15. jul 2019.

      Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, tokom noći 12/13 i 13/14. jul 2019. godine, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, realizovali su pojačanu kontrolu u saobraćaju sa akcentom na kontrolu i sankcionisanje vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrijebljavati za vrijeme i prije vožnje.
     Policijski službenici su
kontrolisali 577 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 176 je sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a kod šesnaest (16) vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg i osamnaest (18) vozača je lišeno slobode.  
      Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i drugim saobraćajnim uslovima, da ne započinju i upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način štite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.