Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lišen slobode pedesetdvogodišnjak osumnjičen da je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je smrtno stradao pješak

| Banja Luka | Utorak, 27. avgust 2019.

       U zajedničkim aktivnostima policijskih službenika Policijske stanice Kneževo i Policijske stanice Čelinac, 26.08.2019. godine, nedugo nakon saznanja za saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradao pješak, a nepoznati vozač se vozilom udaljio sa lica mjesta, lišen je slobode M.D. iz Kneževa, osumnjičen da je izvršio krivično djelo „Ugrožavanje javnog saobraćaja“.
     
Naime, 26.08.2019. godine oko 20,55 časova, na regionalnom putu Banja Luka-Kneževo, u mjestu Memići, opština Čelinac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao nepoznati vozač nepoznatim vozilom koji se udaljio sa lica mjesta i četrdesetdevetogodišnji pješak koji je od zadobijenih povreda preminuo.
      
Uviđaj na licu mjesta izvršen je u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a policijski službenici su blagovremenom reakcijom, iste večeri oko 21,15 časova, u mjestu Otlovići, opština Kneževo, zaustavili teretno vozilo „Man“ kojim je upravljao M.D. osumnjičen da je učestvovao u pomenutoj saobraćajnoj nezgodi.
      
Kod lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a policijski službenici, preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i dokumentovanja krivičnog djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“. 
       
Prema licu lišenom slobode, dalje mjere i radnje, preduzimaće se po instrukciji dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.