Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Visok stepen rasvjetljenosti krivičnih djela na području Policijske uprave Bijeljina

| Bijeljina | Ponedeljak, 16. septembar 2019.

     Policijska uprava Bijeljina, održala je danas redovnu konferenciju za predstavnike medija o rezultatima rada za mjesec  avgust tekuće godine. Na konferenciji je rečeno, da je  na području Policijske  uprave Bijeljina u mjesecu avgustu evidentirano ukupno 79 krivičnih djela, od čega je 68 djela opšteg kriminaliteta, tri  djela privrednog kriminaliteta,tri  djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i pet krivičnih djela protiv bezbjednosti saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela, iznosi oko 93%.
      U mjesecu iza nas, realizovali smo u saradnji sa  policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina operativnu akciju kodnog naziva ''Mozaik'',  koja je bila  usmjerena na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. U okviru akcije izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području Bijeljine i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 660 gr opojne droge marihuane, 129 gr spida, 24 komada ekstazija, 7 gr nove droge Ajis.
     Tokom mjeseca avgusta na području naše Uprave zabilježeno je 108 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica nažalost izgubila život. I pored, naših kontinuiranih akcija koje spovodimo sa akcentom na brzinu i alkohol, pored veoma čestog prisustva radarskog sistema i vozila u pokretu '' presretač '' imamo dvije saobraćajne nezgode u kojima su tri lica izgubila život. Za mjesec dana  rada radarskog sistema  na  našim putevima zabilježeno  je skoro 2500 prekoračenja brzine kretanja vozila.
     Na konferenciji je rečeno, da apelujemo na svjest vozača da brzinu kretanja vozila prilagode našim uslovima i stanjima puta, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom  alkohola i drugih opijata. Izdvojili smo podatak, da je u dvodnevnoj akciji ( u dane 06. i 07. septembar) 70 lica isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alhokola.
      U proteklom periodu, naši službenici su u izuzetno kratkom periodu rasvjetlili krivično djelo '' Razbojništvo'' koje je izvršeno na štetu benzinske pumpe. Blokadom grada i brzim regovanjem policije lica su locirana i lišena slobode. Ona su predata u nadležnost postupajućeg tužilaštva.
      U toku je aktivan rad na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine koja su u proteklom periodu izvršena na našem području.
       Apelujemo na  građane, da koriste broj 122,koji je besplatan, te da ukoliko na svom području primete kretanje sumnjivih lica i vozila to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici na broj 122.