Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje zadovoljavajuće

| Trebinje | Utorak, 17. septembar 2019.

        Policijska uprava Trebinje je danas, 17. septembra 2019. godine, održala konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni rezultati rada za mjesec avgust 2019. godine sa uporednim pokazateljima iz avgusta 2018. godine. Rezultate su predstavili načelnik Policijske uprave Siniša Laketa, načelnik Sektora policija Petar Kozjak i načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić.
     Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje u mjesecu avgustu  zadovoljavajuće, uzimajući u obzir da su određene aktivnosti koje su sprovođene dale rezultat smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i krivičnih djela, a u onome dijelu javnog reda i mira, iste su provođene u kontinuitetu, ciljano na uočavanje i dokumentovanje prekršaja koji se odnose na maloljetničku  populaciju i posluživanje alkohola licima u očigledno pijanom stanju i duševno oboljelim licima. On je rekao da se aktivnosti koje je PU Trbinje preduzimala, ogledaju u provođenju niza mjera i radnji, a sve u cilju povećanja bezbjednosti građana, te da su iste bile vezane i za polazak djece u školu.
      On je naveo da policijski službenici ove Uprave nastoje da kroz predavanja u školama i svakodnevnu komunikaciju sa roditeljima, građanima i prosvetnim radnicima, pokušaju ovu tematiku podignuti na što bezbjedniji nivo.
     
Načelnik Sektora policije  je iznio podatke vezane za broj narušavanja javnog reda i mira i broj saobraćajnih nezgoda.
     
U toku mjeseca avgusta 2019. godine, evidentirano je 27 narušavanja javnog reda i mira,33 saobraćajne nezgode, od kojih su:  3 teže i 5  sa lakše povrijeđenim.
     
Načelnik Sektora kriminalističke policije je u svom obraćanju istakao da je u PU Trebinje u avgustu 2019. godine, evidentirala 32 krivična djela. Od ukupnog broja krivičnih djela na Opšti kriminalitet se odnosi 26 krivičnih djela i po dva na Zloupotrebu opojnih droga 2, Privredni kriminalitet 2  i Bezbjednost javnog saobraćaja.
     
Nadležnim tužilaštvima podneseno je 30 izvještaja protiv 35 lica.