Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Realizovane preventivne aktivnosti policijskih službenika u cilju veće bezbjednosti učesnika u saobraćaju

| Zvornik | Četvrtak, 19. septembar 2019.

      U sklopu Evropske sedmice mobilnosti koja se obilježava od 16. do 22. septembra, policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik,dijelili su danas, u mjestu Karakaj, grad Zvornik, letke pod nazivom „Krećite se sa nama!“.
      Cilj ovih aktivnosti jeste promocija zdravog života, što više pješačenja i vožnje biciklom a manje motornog saobraćaja. Ovom prilikom, vršena je podjela svjetloodbojnih prsluka biciklistima i pješacima učesnicima u saobraćaju, sa ciljem veće bezbjednosti ove kategorije učesnika u saobraćaju.
       U toku proteklih osam mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 354 saobraćajne nezgode, što je za 10% manje u odnosu na uporedni period. Od tog broja, evidentirano je 97 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, od čega su tri saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima.
      Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.