Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva lica pronađena i lišena slobode zbog raspisanih potjernica, a tri lica zbog posjedovanja opojnih droga

| Banja Luka | Ponedeljak, 23. septembar 2019.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u vremenu 20-22.09.2019. godine, na području grada Banja Luke, pronašli su i lišili slobode J.M. za kojim je bila raspisana Centralna potjernica Osnovnog suda Banja Luka i S.R. za kojim je bila raspisana Centralna potjernica Osnovnog suda Prijedor.

Kod lica S.R. su pronađena sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela protiv imovine i predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela i rad na utvrđivanju povezanosti sa prethodno izvršenim krivičnim djelima se utvrđuje. Oba lica su predata nadležnoj sudskoj policiji.

Takođe, policijski službenici su ispitali tri lica na okolnosti pronalaska i posjedovanja materija koje asociraju na opojne droge marihuanu i spid, o čemu će se po utvrđenim činjenicama dostaviti izvještaj nadležnim organima.

Policijski službenici preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.