Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Nastavak predavanja školarcima o osnovnim pravilima za bezbjedno učešće u saobraćaju

| Banja Luka | Petak, 27. septembar 2019.

       Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, svakodnevno održavaju edukativna predavanja u osnovnim školama radi unaprijeđenja znanja najmlađih učesnika o pravilima u saobraćaju i spriječavanju mogućih rizika i posljedica sa kojima se susreću na putnim pravcima od kuće do škole.
       Od početka školske godine, pored povećanog prisustva u blizini obrazovnih ustanova kao i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj školske djece, edukativnim predavanjima se đacima kroz animirani video prikazuje kako se pravilno ponaša u saobraćaju poštujući saobraćajne propise. Takođe, na njima prihvatljiv način,objašnjavase koja su najbezbjednija mjesta za igru i šta znače najčešći saobraćajni znacikoji su postavljeni u neposrednoj blizini škole, horizontalna i vertikalna signalizacija, te kako na bezbjedan način da prelaze ulicu i kreću se kolovozom.
       Policijska uprava Banja Luka apeluje na vozače da voze sa povećanom opreznošću, smanje brzinu kretanja vozila u blizini školskih ustanova, odnosno da poštuju saobraćajne propise kako bi se zaštitili najmlađi učesnici u saobraćaju.