Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U pojačanim aktivnostima evidentirano 45 različitih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira

| Banja Luka | Ponedeljak, 30. septembar 2019.

      Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su uz angažovanje Jedinice žandarmerije, od 26. do 29. septembra 2019. godine, na području Republike Srpske, sproveli pojačane mjere u oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira, sa akcentom na ugostiteljske objekte i lokacije sa izraženom bezbjednosnom problematikom.
       Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i ekstazi, predmeti pogodni za nanošenje tjelesnih povreda – hladno oružje, vatreno oružje, gasno oružje i uređaj za izazivanje elektrošokova.
      
Od značajnijih rezultata navodimo da je zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“ lišeno slobode jedno lice kod koga je pronađeno i oduzeto oko 250 kg rezanog duvana.
     
U okviru pojačanih mjerajedno lice je lišeno slobode po osnovu raspisane potrage.
      
Takođe, privremeno je oduzeto jedno vozilo koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“, a rad po navedenom je u toku.
        
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u kontinuitetu nastaviti sa realizacijom planskih mjera i aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području Republike Srpske.