Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Realizovana akcije „Zelengora 2019“

| Trebinje | Utorak, 01. oktobar 2019.

         Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, su u periodu od 01.09. do 30.09.2019. godine, sproveli akciju kodnog naziva „Zelengora 2019“, a koja se odnosi na sprječavanje nelegalnih migracija,nezakonitog lova, kao i na suzbijanje i sprječavanje krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
        Policijski službenici su u okviru akcije, na području opštine Gacko, izvršili pretres na četiri lokacije, saslušali četiri lica u svojstvu osumnjičenih, te tom prilikom pronašli i oduzeli određenu količinu oružja i municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.
       
Takođe, u sklopu navedene akcije, pronađeno je 29 migranata za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom, a koji su predati Službi za poslove sa strancima Trebinje.
         
O svemu navedenom obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo Trebinje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica inicijala M.S.,M.S., V.R. i A.O. slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.