Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljeno krivično djelo „Razbojništvo“

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 03. oktobar 2019.

      Policijskoj stanici Istočna Ilidža, 19.08.2019. godine oko 19,15 časova prijavljeno je da je u Istočnoj Ilidži, u sportskoj kladionici od strane dva nepoznata maskirana lica, nad radnicom iste, izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“.
        Policijski službenici PS Istočna Ilidža operativnim radom došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti lica V.A., A.R., B.H., i A.K., sa područja Kantona Sarajevo.
       Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u saradanji sa MUP-a Kantona Sarajevo, PU Novi Grad, lica su lišena slobode i kriminalistički obrađena u prostorijama PS Istočna Ilidža.
       Lica se sumnjiče da su maskirani i uz prijetnju upotrebe noža od radnice sportske kladionice otuđili određen iznos novca i putničkim automobilom marke „Skoda“ uputili u pravcu Kantona Sarajevo.
      Nakon dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu pritiv lica A.R., A.K. i B.H. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Razbojništvo“, dok će protiv lica V.A. biti dostavljen izvještaj za isto krivično djelo, a u vezi sa članom 39. KZRS -pomaganje.