Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Zahvaljujući planskim aktivnostima spriječena, ali i rasvjetljena krivična djela u Laktašima

| Banja Luka | Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

       Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, u vremenu od 10.-13.10.2019. godine, preduzeli su niz aktivnosti koje su rezultirale sprječavanjem i hvatanjem izvršilaca tokom pokušaja izvršenja krivičnog djela u stambeni objekat, kao i istog dana identifikovanja i lišenja slobode dva osumnjičena koji su otuđili veću količinu bakarnih slivnika i okova, čija je vrijednost preko 3.000,00 KM.
      
Naime, tokom opservacije 10.10.2019. godine u večernjim časovima, uočena su dva nepoznata maskirana muškarca, koja su pokušala da izvrše krivično djelo u stambeni objekat u ulici LJevčanska, Laktaši. Po uočavanju policijskih službenika, jedan od izvršilaca je postupio po zakonitom naređenju, a drugi je pokušao da pobjegne, ali je nedugo zatim sustignut i lišen slobode. Utvrđeno je da se radi o M.Š. i LJ.Š. , a daljim radom uočen je putnički automobil sa kojim su planirali da se udalje nakon izvršenja krivičnog djela. Kod lica, u automobilu, kao i tokom pretresa na dvije lokacije, Srbac i Laktaši, pronađena su i oduzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela kao i određena količina oružja. Rad na dokumentovanju krivičnih djela „teška krađa“ u pokušaju, „sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ je u toku.
      
Takođe, nakon zaprimljene prijave od 11.10.2019. godine da su nepoznata lica, iskoristila nepažnju vlasnice i sa kuće u izgradnji u Ulica Srpska, Laktaši, otuđila veću količinu bakarnih oluka, okova i crijepa, istog dana, operativnim radom identifikovani su M.Š. i Ž.S. Pomenuta lica su lišena slobode i ispitana na okolnosti izvršenja krivičnih djela „krađa“ i pomaganje u izvršenju krivičnog djela krađa, a materijalna šteta izvršena krivičnim djelom iznosi preko 3.000,00 KM.
      
O navedenim aktivnostima upoznato je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.