Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Za četiri dana po akcentu akcije sankcionisana 462 učesnika u saobraćaju

| Prijedor | Ponedeljak, 14. oktobar 2019.

      Policijska uprava Prijedor u vremenskom periodu od 10.10. do 13.10.2019. godine, realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i  kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i lijekova.
     
Tokom akcije ukupno je sankcionisano 597 učesnika u saobraćaju, od čega po akcentu akcije 462 i to zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja 389, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 72 vozača kao i jedan pješak zbog kretanja kolovozom pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.
     
Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozačima su izrečene  104 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, od kojih 19 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h.Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera iznosi 123 mjeseca.
         Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, 72 vozača isključena su iz saobraćaja dok je  prema 13 učesnika u saobraćaju primjenjena mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kgzadržano je deset vozača i jedan pješak kao i dva vozača zbog odbijanja alkotestiranja. Izrečena je 41 zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 53 mjeseca.
       
Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.