Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pronađena materija koja asocira na marihuanu, dva lica lišena slobode

| Gradiška | Ponedeljak, 21. oktobar 2019.

       Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u okviru akcije ,,Plantaža 2019“, au saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga, 18.10.2019. godine,  lišili su slobode lica LJ.B.i R.S. obojica iz Gradiške, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.
          Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kućakoje koriste osumnjičeni i tom prilikom pronađenaje i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.
      Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 17.10.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj i protiv lica S.Ž. iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, na način da je na području grada Gradiška, neovlašteno prodavao i nudio na prodaju opojnu drogu drugim licima, te držao opojnu drogu radi prodaje, a koja je pronađena i oduzeta izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi lice S.Ž.
        Takođe, Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 18.10.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj i protiv lica B.M. iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, na način da je neovlašteno stavio u promet suhu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te je izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi lice B.M., pronađena i oduzeta određena količina opojne droge.
      
Policijskislužbenici Policijske uprave Gradiška nastavljaju rad na prevenciji i suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga.