Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U Banjaluci otvorena Škola „Mladi i bezbjednost“

| Banja Luka | Ponedeljak, 21. oktobar 2019.

      Načelnik Uprave za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Mile Šikman danas je pozdravio polaznicima Škole „Mladi i bezbjednost“, koja se održava u periodu 20-25. oktobra ove godine, ističući da je ova Uprava jedan od domaćina ove obuke.
    
Načelnik Šikman je rekao da su mladi važna karika u društvu kada je riječ o bezbjednosti i zbog toga je značajno njihovo učešće u ovakvim i sličnim projektima.On je dodao da će u okviru škole učesnicima biti predstavljena Policijska akademija MUP-a Republike Srpske, te da Ministarstvo ima zaokružen sistem osnovne policijske obuke, usavršavanja i specijalističkih obuka" za policijske službenike.
       
Polaznicima su se obratili i zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mio Krešić, te Šef Odjeljenja OEBS-a za bezbjednosnu saradnju Suzan Penksa.
     
Škola „Mladi i bezbjednost“ organizovana je po peti put za studente pravnog fakulteta i fakulteta političkih nauka sa univerziteta u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću koji će se edukovati o Bezbjednosnoj politici BiH i izazovima u njenoj primjeni, te o temama vezanim za reformu bezbjednosnog sektora.