Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima sankcionisano 216 vozača

| Doboj | Ponedeljak, 21. oktobar 2019.

      U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na području Policijske uprave Doboj, 15. i 18.10.2019. godine, sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole u saobraćaju usmjerene na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima i poštivanja saobraćajnih pravila i propisa od strane pješaka koji učestvuju u saobraćaju.
      
Tokom akcije kontrolisana su ukupno 464 vozača kojima je izdato ukupno 216 prekršajnih naloga, zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu (164) i nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz (52).
      
Od ukupno kontrolisana 55 pješaka istim su izdata ukupno 55 prekršajna naloga zbog nepropisnog kretanja kolovozom.
       
Za devet mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Doboj smrtno su stradala tri pješaka. Teške tjelesne povrede zadobilo je 11 pješaka, dok je 16 pješaka zadobilo lakše tjelesne povrede.
       
Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.