Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Tokom vikenda, uspješno je obezbjeđeno 18 javnih okupljanja

| Banja Luka | Ponedeljak, 28. oktobar 2019.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka od 25. Do27.10.2019. godine, lišili su slobode ukupno 16 lica, koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, prekršaja i lica za kojima je bila aktivna centralna potjernica drugih organa unutrašnjih poslova.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 26.10.2019. godine na području grada Banja Luke lišili slobode lice N.S. za kojim je bila raspisana centralna potjernica drugih organa unutrašnjih poslova, a zbog sumnje da je izvršio više krivičnih djela; prevara, teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Nakon završene kriminalističke obrade lice je otpušteno iz službenih prostorija.  

Tokom redovnih poslova i zadataka, lišeno je slobode jedno lice i ispitano na okolnosti posjedovanja određene količine opojne droge (spid), slijedi dalji rad. 

Uspješno je izvršeno obezbjeđenje 18 javnih okupljanja tj. kulturno sportskih manifestacija, a prilikom obezbjeđenja navedenih okupljanja nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici su na području Policijske uprave Banja Luka, izvršili uviđaj trideset saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške povrede, a devet lica lakše povrede.