Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Identifikovan i lišen slobode šezdesetdvogodišnjak zbog krivičnih djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“

| Gradiška | Ponedeljak, 28. oktobar 2019.

Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, 26.10.2019. godine, identifikovali su i lišili slobode lice M.B. iz Gradiške zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela Ugrožavanje sigurnosti“ i Nedozvoljena proizvdnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanica Gradiška, oštećeni je prijavio da mu je u mjestu Bistrica, grad Gradiška, 26.10.2019. godine oko 16,20 časova, nepoznato muško lice upućivalo prijetnje vatrenim oružjem - puškom.

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su, a zatim i lišili slobode lice M.B. iz Gradiške.

Policijski službenici su uz potvrdu o privremenom oduzimanju premeta oduzeli  vatreno oružje – pušku, a izvršenim alkotestiranjem lica M.B. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu kod istog.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se protiv istog u redovnoj proceduri dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.