Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Predstavljen novi vozni park MUP-a Srpske

| Banja Luka | Utorak, 29. oktobar 2019.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je danas sapredsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, prisustvovao predstavljanju novih 100 vozila Ministarstva, te ovu nabavku ocijenio kao još jedan od koraka ka unapređenju bezbjednosti u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske nastavlja da ulaže u bezbjednost kroz Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kako bismo radili brzo i kvalitetno. I u budućem periodu nastavićemo sa ulaganjima“, poručio je ministar Lukač.

Ministar Lukač rekao je da je ukupna vrijednost vozila 5,7 miliona KM  i ponovio da su nabavljena posredstvom operativnog lizinga.

Veliki broj vozila u ovom ministastvu, oko 30 odsto, starija su od 15 godina. Trošimo mnogo sredstava na održavanje i servisiranje tih vozila. Dobijamo jedan novi sistem održavanja vozila koji je veoma kvalitetan, a koji zemlje u okruženju već praktikuju“, zaključio je ministar Lukač.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je izjavio da će stotinu novih vozila biti raspoređeno širom Republike Srpske, te da nabavkom novih vozila, Ministarstvo unutrašnjih poslova postaje još operativnije i još sposobnije da štiti građane Republike Srpske.

On je objasnio da je odluka da se vozila nabave putem operativnog lizinga, umjesto finansijskog, povoljnija za Vladu.

„Uz operativni lizing imate i kasko osigurana vozila, setove guma i redovno održavanje u naredne četiri godine. Za tu varijantu smo se opredijelili i to ćemo raditi i u narednom periodu“, rekao je premijer Višković.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Zalužanima kod Banjaluke da je važno što Vlada Srpske u kontinuitetu radi na jačanju i opremanju Ministarstva unutrašnjih poslova, što je potvrđeno nabavkom 100 novih vozila.

„Uz objekte za smještaj policije, trening centre i nabavku naoružanja i uniformi, važno je da naša policija ima i adekvatan vozni park. Vozila će biti raspoređena u policijske uprave u Srpskoj“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Ona je podsjetila da je MUP u posljednjih nekoliko godina nabavio 300 vozila.

„Vlada se još tada opredijelila da će kontinuirano ulagati u policijske resurse. Bez obzira što su mnogi pokušali da umanje značaj MUP-a Srpske, sve ankete su pokazale da naši građani imaju puno povjerenje u ovu instituciju“, istakla je predsjednica Cvijanović.

Prema njenim riječima, Policija Republike Srpske je spremna da zaštiti ustavni poredak i bezbjednost građana Srpske.

„Obaveza institucija jeste da im stvori adekvatne uslove za ovo. Najbolji način da se MUP oduži građanima jeste da radi svoj posao i da svi budemo na istom zadatku“, zaključila predsjednica Cvijanović.