Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Tri lica lišena slobode zbog ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija

| Gradiška | Petak, 01. novembar 2019.

       Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola, 01.11.2019. godine, oko 01,30 časova, lišili su slobode lica P.D., D.D. i N.P. svi iz Gradiške, zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru „Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija“.
     Prilikom sprovođenja operativno-taktičke mjere i radnje ,,Racija“ u ugostiteljskom objektu u mjestu Nova Topola, grad Gradiška, lica nisu postupili po izdatom naređenju policijskih službenika da prestanu sa ometanjem istih.
Izvršenim alkotestiranjem navedenih lica, kod istih je utvrđeno prusustvo alkohola u organizmu.
O svim okolnostima upoznat je dežurni sudijaOsnovnog suda Gradiška, koja je naložila da se nakon ispitivanja, lica otpuste na slobodu, a da se u redovnoj proceduri, protiv P.D., D.D. i N.P. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
U prvih devet mjeseci tekuće godine evidentirano je 6 krivičnih djela ,,Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, 1 krivično djelo ,,Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i 26 prekršaja „Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija“.
Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, napada, sprečavanja i ometanje policijskih službenika i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.