Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Policijske uprave Zvornik

| Zvornik | Ponedeljak, 11. novembar 2019.

       U cilju poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno bezbjednosti pješaka, na području Policijske upraveZvornikće se od 11. do 13.novembra2019. godine, vršiti kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“ i kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.
    
Pomenuta akcija ima za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.
      
U saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile uproteklih 10 mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik,šest pješaka je zadobilo tjelesne povrede dok je jedan pješak smrtno stradao.
      
Policijska uprava Zvornik apeluje na pješake, naročito na one starije životne dobi, da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život. Takođe, apelujemo na vozače motornih vozila da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.