Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, 37% prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja

| Gradiška | Srijeda, 13. novembar 2019.

      Policijski službeniciPolicijske uprave Gradiška, u vremenskom periodu od 07.11.-10.11.2019. godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška,realizovali su republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.
       Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisan 861 učesnik u saobraćaju, kojom prilikom je 317 učesnika sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.  Kod 253 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 km/h, kod 45 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 20 do 30 km/h, a kod 19 vozača i prekoračenje brzine više od 30 km/h od dozvoljene.
      
Odukupno kontrolisano 861 učesnik u saobraćaju, 776 učesnika u saobraćaju podvrgnuti su kontroli prisustva alkohola u organizmu. Kod 39 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, i to kod 26 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80g/kg, a kod 13 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,5 g/kg. 1 vozač je odbio da se podvrgne alkotestiranju te je i lišen slobode. 60 vozača sankcionisano je i po drugim osnovama.
       
Policijska uprava Gradiška i u narednom periodu nastavlja sa sprovođenjem navedenih aktivnosti, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.