Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik evidentirano 335 prekršaja

| Zvornik | Srijeda, 13. novembar 2019.

 Policijska uprava Zvornik je u periodu od 07. do 10. novembra2019. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju,sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola iopojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.  
       
U ovoj akciji, na području Policijske upraveZvornik kontrolisano je 785 učesnika, prilikom čega su policijski službenici evidentirali 335 počinjenih prekršaja.Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 155vozača. Od ukupnog broja kontrolisanih, 459učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 52 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, među kojima je pet vozača lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg u organizmu. Takođe, tri učesnika su sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, koji su odbili da se podvrgnu testiranju. Pored toga, evidentirano je i 125 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
       Policijska uprava Zvornik
apeluje navozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe, ali i druge učesnikeu saobraćaju.