Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Realizovana republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području PU Istočno Sarajevo

| Istočno Sarajevo | Srijeda, 13. novembar 2019.

 Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevood 7. do 10. novembra 2019. godine, realizovalisu republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih sredstava ili lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
      
Tokom akcije kontrolisano je ukupno 795 učesnika u saobraćaju, evidentirano 233prekoračenja brzine i izdato 426 prekršajna naloga. Najveći broj prekoračenja brzine registrovan je za prekoračenja od 11-20 km/h ukupno 188 prekršaja, zatim 35 prekršaja za prekoračenja od 21-30 km/h, dok je prekoračenja brzine preko 31 km/h registrovano devet.
       
Tokom akcije 357 učesnika je alkotestirano usljed čega je kod 65 vozača utvrđena alkoholisanost. Količina alkohola preko 1,51 g/kg utvrđena je kod osam vozača, kod njih 17 utvrđena je količina od 0,81 do 1,50g/kg, kod 39 vozača od 0,31 do 0.80g/kg, kod jednog vozača utvrđena je količina alkohola od 0,01 do 0.30g/kg, dok su dva vozač odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 67 vozača od kojih je devet vozača lišeno slobode.
     
Takođe, u ovom periodu tokom pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, izdato je 125 prekršajnih naloga po drugim osnovama.   
       
Policijska uprava
Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, te da ne uprvaljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.