Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U toku pojačane kontrole saobraćaja u Čelincu evidentirano 82 prekršaja

| Čelinac | Ponedeljak, 18. novembar 2019.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka na području Policijske stanice Čelinac, od 15.11. do 17.11.2019. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izdato 109 prekršajnih naloga.

U ovoj akciji kontrolisano je 147 vozača i vozila, od čega je 70 vozača sankcionisano zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine. Kod 54 vozača je utvrđeno prekoračenje brzine vozila od 11 do 20 km/h, kod 13 vozača je utvrđeno prekoračenje brzine vozila od 21 do 30 km/h i kod 3 vozača je utvrđeno prekoračenje brzine vozila preko 31 km/h.

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika 39 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 12 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, među kojima su dva vozača lišena slobode i zadržana do istrežnjenja ili oporavka, kojom prilikom je kod jednog utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg u organizmu, dok je drugi odbio da se podvrgne alkotestiranju. Pored toga, izdato je 27 prekršajnih naloga po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja

Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve građane da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovorim ponašanjem zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.