Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Od 20.11.2019. godine na području Policijske uprave Mrkonjić Grad uređaj za mjerenje brzine kretanja „Dual“

| Mrkonjić Grad | Utorak, 19. novembar 2019.

Obavještavamo građane da će policijski službenici u vremenu od 20.11. do 15.12.2019. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Mrkonjić Grad (Mrkonjić Grad, Jezero, Šipovo, Ribnik) vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema „Dual“. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran  navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.